Точка зору: Вплив Податкового кодексу на доходи бюджету в 2011 році буде незначним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Вплив Податкового кодексу на доходи бюджету в 2011 році буде незначним

Казна та Політика
370
Вплив нещодавно прийнятого Податкового кодексу на доходи державного бюджету в 2011 році буде незначним. Такий прогноз міститься в огляді інвестиційної компанії Phoenix Capital, підготовленому аналітиком Олександром Лозовим.
Так, підкреслив аналітик, доходи зменшаться через зниження ставки податку на прибуток (близько 4 млрд. грн.). Але це має компенсуватися більш високою ставкою рентних платежів за видобуток природного газу (+18,5%) і нафти (+40%), а також переглядом у бік підвищення акцизного збору на бензин, алкоголь і сигарети.
За словами О.Лозового, макроекономічний прогноз Кабінету міністрів на 2011 рік враховує рекомендації МВФ. Зокрема, він передбачає аналогічний прогноз економічного зростання. Незважаючи на це, темп інфляції та валютний курс можуть інтенсифікуватися. Аналітик припускає, що інфляція наблизиться до рівня 10% (у річному вираженні) до кінця 2011 року, тоді як середнє значення валютного курсу, за його розрахунками, складе 8 грн./дол.
На думку О.Лозового, параметри бюджету на 2011 рік є позитивними для економіки України. Консервативне зростання бюджетних витрат має стримати прискорення інфляції і пом'якшити тиск на ринок внутрішнього боргу. Більше того, за сумою виплат держслужбовцям і за соціальними програмами прогнозується зниження в розмірі 2,3% - до 220,2 млрд. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас