У Великобританії сильно дорожчає бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії сильно дорожчає бензин

Енергетика
308
Ціна бензину у Великобританії досягла рекордно високої позначки і повинна незабаром зрости знову, пише BBC.
За даними дослідницької організації Experian Сatalist, літр Аі-95 коштує в середньому 1,22 фунта стерлінгів ($1,9), літр дизельного палива - 1,26 фунта.
Очікується, що в січні до цього додасться 2,5 пенса у вигляді податку на додану вартість, який збільшиться з нинішніх 17,5% до 20%, плюс 1 пенс у зв'язку з підвищенням паливного акцизу.
"Уряд занадто захопився збиранням податків, - заявив BBC автолюбитель Нік Марш. - На жаль, ми, англійці, не здатні так бурхливо протестувати проти влади, як французи".
На думку голови британської Автомобільної асоціації (АА) Едмунда Кінга, подорожчання автомобільного палива частково пояснюється тим, що незвично холодна і сніжна погода ускладнила його доставку на заправні станції.
Крім того, на цей процес впливає найвища в цьому році світова ціна на нафту, що становить зараз близько $90 за барель.
За підрахунками АА, автолюбителям доводиться платити за повний бак машини в середньому на 6 фунтів більше, ніж на початку року.
"Чесно кажучи, нас чекають неприємні речі в січні, коли одночасно підскочить ПДВ і зросте акциз, - сказав Е.Кінг. - Боюся, для тих, хто залежить від дорожнього транспорту, це Різдво буде не надто радісним, а тим більше Новий рік".
Представник Королівського автомобільного клубу (RAC) Едріан Тінк поскаржився на те, що за останні два роки уряд вже 5 разів підвищував паливний акциз, і закликав його не робити цього в січні.
Акциз на паливо був знижений після того, як у 2000 році у Великобританії спалахнули стихійні протести проти дорожнечі бензину. Водії пікетували тоді нафтопереробні заводи, що призвело до більших перебоїв у поставках нафтопродуктів. Тоді деякі британські автолюбителі запасалися бензином про запас. Очікується, що вони почнуть діяти подібним чином і в переддень Нового року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас