Японія може продовжити податкові пільги на доходи від акцій ще на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія може продовжити податкові пільги на доходи від акцій ще на рік

Казна та Політика
124
Японія може продовжити податкові пільги щодо доходів від операцій з акціями і дивідендів ще на рік, оскільки Управління фінансових послуг країни виступає проти завершення цієї програми в 2011 році, як це планувалося спочатку, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела в уряді Японії.
У листопаді заступник міністра фінансів Японії Фуміхіко Ігарасі запропонував відмовитися від подібних податкових пільг, проте його пропозиція була зустрінута опором з боку фінансового регулятора.
В даний час в Японії діє 10%-вий податок на доходи від операцій з акціями, а Ф.Ігарасі вважає за необхідне підняти його до докризового рівня, що становив 20%.
Деякі експерти вважають, що такий крок допоможе Японії скоротити обсяги розміщення держоблігацій для фінансування бюджетного дефіциту в наступному році.
"Збереження податкових пільг - хороша новина для інвесторів, але важливо пам'ятати про те, що незрозуміло, чи призвели ці пільги до того, що люди купували акції. Податково-бюджетна ситуація в Японії настільки складна, що рано чи пізно доведеться покласти край податковим пільгам", - вважає головний економіст науково-дослідного інституту Norinchukin Такесі Мінамі.
З початку IV кварталу основний фондовий індекс Японії Nikkei 225 піднявся на 9% завдяки деякому ослабленню ієни в парі з доларом після різкого зростання в перші три квартали.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас