Провадження у справі проти екс-міністра куйбіди закрито через відсутність у його діях складу злочину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провадження у справі проти екс-міністра куйбіди закрито через відсутність у його діях складу злочину

Казна та Політика
336
Шевченківський районний суд Києва закрив провадження у справі відносно екс-міністра регіонального розвитку і будівництва, заступника лідера Народного Руху України (НРУ) Василя Куйбіди через відсутність в його діях складу злочину.
"Провадження у справі про притягнення Куйбіди Василя Степановича до адміністративної відповідальності за здійснення правопорушення, передбаченого п. "г" ч. 3 ст. 5 закону України "Про боротьбу з корупцією", закрити через відсутність в його діях складу злочину", - цитує прес-служба НРУ постанова суду, прийняту в понеділок.
За словами одного із представників НРУ, в разі, якщо сторона звинувачення не оскаржить це рішення в апеляційному порядку, воно набуде чинності через 10 днів.
Як повідомлялося, Служба безпеки України звинувачувала Куйбіду у порушенні законодавства відносно призначення на початку 2010 року без конкурсу начальника Державного архітектурно-будівельного контролю у Рівненській області.
Після надання пояснень співробітникам СБУ 17 липня Куйбіда заявив, що діяв в правовому полі, тому до нього не може бути жодних претензій. "Закон говорить, що в цілому повинні проводитися конкурси для певної категорії державних службовців, якщо інше не передбачене законом або іншими нормативними актами. Це ж питання врегульоване постановою Кабінету міністрів і не передбачає проведення конкурсу", - зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас