Річна інфляція у Великобританії знову перевищить 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція у Великобританії знову перевищить 3%

Казна та Політика
166
При збереженні високих цін на сировину річна інфляція споживчих цін у Великобританії в листопаді мала залишитися на високому рівні, пише Dow Jones Newswires.
"Ми чекаємо, що зростання цін на нафту і сировину чинило підвищувальний тиск на інфляцію споживчих цін у листопаді, - говорить головний економіст IHS Global Insight по Великобританії і Європі Говард Арчер. - Проте воно могло бути знівельоване ранішими і більшими знижками, наданими компаніями роздрібної торгівлі".
річна інфляція у Великобританії декілька місяців перевищувала 3%, і очікується, що на початку 2011 року, коли буде підвищений податок з продажів, вона продовжить зростати, зазначає Арчер.
Інші дані, які вийдуть на цьому тижні, повинні показати, що кількість заявок на виплати із безробіття в листопаді не змінилась після несподіваного зниження у жовтні.
"Опитування показують, що зростання зайнятості у наступні декілька місяців, ймовірно, сповільниться, - пишуть економісти Capital Economics у своїй щотижневій дослідницькій записці. - Більш того, кількість тих, хто знаходить роботу, загалом відповідає приросту робочої сили, тому безробіття в цілому залишиться без змін".
На цьому тижні також очікуються офіційні дані Великобританії із роздрібних продажів за листопад. Економісти прогнозують скромне місячне і річне зростання продажів напередодні Різдва.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас