У 2011 році стримування інфляції буде одним із головних завдань у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2011 році стримування інфляції буде одним із головних завдань у Китаї

Казна та Політика
186
Одним із найважливіших економічних завдань Китаю на 2011 рік учасники робочої наради ЦК КПК по економічних питаннях, котра відбулась у Пекіні, назвали боротьбу з інфляцією, повідомили в понеділок місцеві ЗМІ.
На нараді наголошувалось, що "головним в макроекономічній політиці в 2011 році буде активність і стабільність, обережна гнучкість".
При цьому необхідно поставити на ще важливіше місце завдання стабілізації рівня цін.
У 2011 році, який буде першим роком 12-ої п'ятирічки (2011-2015 років), Китай, дотримуючись головної лінії на перебудову форми економічного розвитку, здійснюватиме активну фінансову політику, а також стабільну здорову монетарну політику. Він підвищуватиме ступінь спрямованості, гнучкості і ефективності макроврегулювання, активізує перебудову економічної структури.
Як повідомляють ЗМІ, не виправдалися прогнози про те, що услід за зростанням цін послідує їх зниження. За опублікованими напередодні офіційними статистичними даними, в листопаді зростання індексу споживчих цін в країні склало 5,1%, тобто, стало рекордним за останніх 28 місяців.
Крім того, на нараді говорилося, що, не дивлячись на очевидні успіхи посткризисного розвитку китайської економіки, зберігаються серйозні проблеми, на вирішення яких слід звернути увагу.
"Ще слабкою є база стабільного зростання виробництва зерна і підвищення рівня життя селянства, усе більш важливою стає потреба у перебудові економічної структури, зберігаються проблеми у сфері охорони середовища, складними залишаються проблеми, пов'язані із поліпшенням життя населення і забезпеченням соціальної стабільності", - відзначили учасники наради.
Нарада, яке традиційно проходить наприкінці кожного року, окреслила основні напрями економічного розвитку Китаю на 12-у п'ятирічку. Плани розвитку на 2011 рік і на п'ятирічку мають бути розглянуті на майбутній сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП, найвищий орган державної влади Китаю) у березні 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас