Підписано угоду про реалізацію Трансафганського газогону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підписано угоду про реалізацію Трансафганського газогону

Енергетика
159
Туркменія, Афганістан, Пакистан та Індія в Ашхабаді підписали міжурядову угоду про реалізацію проекту Трансафганського газопроводу, повідомляє РИА "Новости". Документ був підписаний за результатами чотирибічних переговорів президентів Туркменії Гурбангули Бердимухамедова, Пакистану Асифа Алі Зардарі, Афганістану Хаміда Карзая і міністра нафти і природного газу Індії Мурлі Деора.
В роботі саміту взяв також участь глава Азійського банку розвитку Харухіко Курода. Тим часом деталі угоди не розголошуються, зазначає РИА "Новости".
"Газопровід ще тісніше зв'яже наші країни узами справжньої дружби і добросусідства на основі чіткого усвідомлення спільних цілей довгострокової співпраці", - заявив, виступаючи на саміті в Ашхабаді, Бердимухамедов. Туркменський президент також пообіцяв, що "як постачальник природного газу Туркменістан забезпечуватиме довгострокові потреби економік Пакистану та Індії".
У свою чергу президент Афганістану Карзай заявив, що його країна "виконає свої зобов'язання за проектом - і щодо безпеки, і щодо будівництва". Він також подякував Азійському банку розвитку, який виступив спонсором проекту, зазначає агентство ИТАР-ТАСС.
Перегови із проекту тривають вже більше 15 років, зазначає інтернет-сайт Фергана.Ру. Вартість трубопроводу оцінюється в 7,6 мільярда доларів. Довжина його складе 1 680 кілометрів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас