Німеччина і Франція не хочуть вводити євробонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина і Франція не хочуть вводити євробонди

394
Німеччина і Франція, як і раніше, відкидають ідею введення єдиних європейських бондів, пропонуючи замість цього країнам Євросоюзу вести більш погоджену економічну, бюджетну і податкову політику. Про це, як передає агентство dpa, заявили після закінчення зустрічі у Фрейбурзі канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі.
"Ми на порозі глибокої кризи", - підкреслив Саркозі. За його словами, Берлін і Париж не ставлять під сумнів існування євро, оскільки в єдиної європейської валюти немає альтернативи. "Ми цілком підтримуємо євро і зробимо все, аби захистити його", - пообіцяв далі президент Франції.
У свою чергу Меркель висловилася за гармонізацію податкових систем Німеччини і Франції, спрямовану на підвищення конкурентоздатності обох країн. "Необхідно уникнути ситуації, за якої одна країна піде зовсім іншим шляхом, чим інші, наприклад у вирішенні питання про податок на додану вартість", - цитує агентство AFP федерального канцлера.
Обидва політика відкинули критику, висловлену на адресу Німеччини главою Єврогрупи (Ради міністрів фінансів країн зони євро) Жаном-Клодом Юнкером, який звинуватив канцлера ФРН у "неєвропейській поведінці" після того, як Ангела Меркель відхилила висунуту Юнкером ідею введення євробондів. У зв'язку з цим Ніколя Саркозі нагадав, що Німеччина є найбільшим платником внесків до бюджету ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас