США не маєть наміру відправляти ВЯП до інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не маєть наміру відправляти ВЯП до інших країн

Енергетика
200
США не планують направляти відпрацьоване ядерного паливо для переробки в інші країни, заявив перший заступник міністра енергетики США Ден Понеман.
"Як ви знаєте, у нас є спеціальна комісія, яка займається вирішенням питання про те, що США повинні робити наприкінці паливного циклу, адже проект створення сховища в горі Юка Маунтін не реалізовуватиметься. Отож зараз ми зосереджені на визначенні нашої власної політики у сфері back end", - додав Д.Понеман.
У США були плани створити в районі Юка Маунтін - гірський хребет в штаті Невада - полігон для глибокого поховання ВЯП і радіоактивних відходів, проте адміністрація президента Барака Обами відмовилася від цієї ідеї.
В атомній галузі back end'ом прийнято називати діяльність, що включає транспортування, зберігання і переробку ВЯП, поводження із РАВ і їх похованням. В світі існує дві концепції back end. Низка країн, до яких відноситься і Росія, орієнтуються на розвиток переробки ВЯП з розвитком технологій швидких реакторів і змішаного уран-плутонієвого палива. Інша концепція передбачає довготривале зберігання із розрахунком на переробку у майбутньому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас