Чотири кінотеатра столиці виставили на приватизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири кінотеатра столиці виставили на приватизацію

Казна та Політика
383
Чотири київських муніципальних кінотеатра - "Молодіжний", "Краків", "Загреб" і кінотеатр ім. Гагаріна - в майбутньому можна буде приватизувати, але лише за умови збереження профілю. Про це заявив голова комісії Київради із питань культури і туризму Олександр Бригінець.
"На жаль, гідних керівників для цих кінотеатрів у міста немає.. Хоча Київ має досвід відродження декілька непрацюючих п'ять років тому муніципальних кінотеатрів - "Ленінград", "Росія", "Флоренція", "Лейпціг". Завдяки своїм директорам вони відновили роботу. Підкреслю, вони зробили це без бюджетної підтримки міста, і навіть приносять прибуток", - сказав О.Бригінець, якого процитували у його прес-службі.
Депутат також зазначив, що декілька галузевих програм було замінено однією - "Столична культура і мистецтво". Проте вона, на думку політика, може виявитися успішною лише за умови стабільного фінансування.
О.Бригінець уточнив, що в програмі не передбачено значне збільшення будівництва об'єктів культури, але була прописана підтримка продажу муніципальних кінотеатрів, ціни на квитки в яких залишаються найнижчими у столиці - від 10 грн.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київські муніципальні кінотеатри - "Флоренція", "Ленінград", "Росія" і "Лейпціг" можуть продати. Співробітники закладів заявили про готовність до акцій протесту у зв'язку з можливим продажем цих приміщень.В той же час, заступник глави Київської міської держадміністрації Леонід Новохатько заявив, що столичні муніципальні кінотеатри продавати доки не будуть.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас