Монетарна політика США загрожує фінансовим ринкам країн із новою економікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монетарна політика США загрожує фінансовим ринкам країн із новою економікою

Казна та Політика
495
Монетарна політика США створює загрозу фінансовим ринкам країн з новою економікою. Про це попередив відомий економіст і лауреат Нобелівської премії Джозеф Стігліц. Він виступив у чилійській столиці Сантьяго на міжнародній конференції.
"Програма скупки облігацій мінфіну США, що реалізується ФРС США, створює серйозну небезпеку збільшення потоку спекулятивного фінансового капіталу на ринки країн з новою економікою", - заявив Стігліц, передає ИТАР-ТАСС.
У минулому листопаді ФРС прийняла рішення віддрукувати не забезпечену активами партію в $600 млрд. і придбати на них держоблігації мінфіну США для підтримки зростання в американській економіці. Проте зараз Джозеф Стігліц поставив під сумнів ефективність даного кроку.
"Вся ця готівка, яку створює зараз ФРС, не сприятиме зростанню економіки США, весь грошовий потік спрямується до Азії і до країн із економікою, яка швидко зростає, де ці гроші зараз не потрібні", - заявив Стігліц. "Ці держави зараз починають реагувати на ситуацію, що створюється, вони вводять заходи із контролю за надходженням капіталу, проводять валютні інтервенції, встановлюють податки на приплив капіталу".
Стігліц вважає, що нинішня монетарна політика ФРС дестабілізує світовий фінансовий ринок. Замість збільшення грошової маси уряд США, на його думку, повинен прийняти другу програму стимулювання економічного зростання, націлену на створення нових робочих місць і підготовку кадрів для передових галузей.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас