Азаров: Другим етапом адміністративної реформи буде реформування місцевих органів влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Другим етапом адміністративної реформи буде реформування місцевих органів влади

312
Другим етапом адміністративної реформи буде реформування місцевих органів влади. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Безумовно, адміністративна реформа призведе до економії державних коштів. І, як ви знаєте, ми на мільярд вже скоротили витрати на адміністративно-управлінський апарат. Це лише цього року. Наступного року економія буде, природно, ще більшою. Але головний сенс адміністративної реформи полягає зовсім або не стільки в економії засобів, скільки у підвищенні ефективності управління", - сказав М.Азаров.
За його словами, існуюча система управління в Україні нікого не задовольняє, і її необхідно змінювати. "Ми зробили рішучий крок на шляху, перш за все, спрощення, тому що будь-яке спрощення завжди сприяє підвищенню ефективності і якості управління, поліпшенню логістики ухвалення рішень, усуненню дублюючих ланок, тих ланок, які штучно гальмували проходження рішень", - сказав прем'єр-міністр.
За його словами, дев'ять місяців роботи уряду показали слабкі місця в управлінні. Саме цей досвід і закладений в основу проведення адмінреформи. "Це лише перший етап. Другим етапом піде, безумовно, реформа місцевих адміністрацій. Важливо, аби держава і місцеві адміністрації добре організовували роботу і надавали людям якісні адміністративні послуги. У цьому сенс реформи", - зазначив прем'єр-міністр.
Як повідомлялося, 9 грудня Президент України Віктор Янукович підписав указ про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас