Експерт: У новому складі центральної влади відсутня структура, відповідальна за євроінтеграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У новому складі центральної влади відсутня структура, відповідальна за євроінтеграцію

160
Рівень відносин між Україною та ЄС буде залежати від того, хто саме в "оптимізованому" складі уряду буде на практиці відповідати за євроінтеграцію.Таку думку висловила співробітник Центру Карнегі в Брюсселі Ольга Шумило-Тапіола.
"Важливе для ЄС твердження- відсутність людини та органу, які будуть відповідати за європейську інтеграцію. Про це питання в указі взагалі ні слова", - констатувала експерт.
Вона вважає, що рівень відносин між Україною та ЄС буде залежати від того, хто саме в уряді буде на практиці відповідати за євроінтеграцію.
"Якщо функції будуть передані Міністерству закордонних справ України, країна повернеться в дев'яності, коли відносини з ЄС були лише зовнішньою політикою. Однак це суперечить усім попереднім заявам президента про те, що Україна буде проводити європейські реформи і прагнути до євростандартів. Якщо ж функції координації будуть покладені на прем'єр-міністра, це буде позитивно сприйнято в ЄС. Хоча прем'єрові потрібні будуть кваліфіковані кадри для виконання цієї функції", - підкреслила експерт.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас