Американські іпотечні банки підозрюють у расовій дискримінації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські іпотечні банки підозрюють у расовій дискримінації

Казна та Політика
190
Американські іпотечні банки підозрюють у расовій дискримінації при видачі іпотечних кредитів. Національна суспільна реінвестиційна коаліція виявила 22 скарги з боку позичальників, повідомляє агентство Bloomberg.
Міністерство житлового будівництва і міського розвитку США має намір провести розслідування серед кількох великих іпотечних банків США, які звинувачуються в расовій дискримінації. Зокрема, суспільна реінвестиційна коаліція звинуватила банки в тому, що вони пред'являють завищені вимоги до афроамериканських і латинських позичальників. За даними коаліції, іпотечні організації, в числі яких MetLife Bank, American Equity Mortgage Inc. і PHH Corp., не надають кредити з держгарантією кандидатам із кредитною оцінкою нижче 640 балів. Тоді як звичайним американцям досить набрати 500 балів.
Як відзначає агентство, за стандартами Федеральної житлової адміністрації США, позичальники із кредитною історією в 580 і більше балів можуть претендувати на кредити із держгарантією з авансовими платежами в 3,5%.
За словами представника MetLife Девіда Хаммарстрома, його компанія не отримувала жодних офіційних скарг від позичальників, проте, від подальших коментарів він відмовився, зазначає Bloomberg. Представники PHH Corp і American Equity не змогли відразу по телефону прокоментувати ситуацію.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас