В Ірландії зменшать зарплату прем'єр-міністру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірландії зменшать зарплату прем'єр-міністру

Казна та Політика
98
Нижня палата парламенту Ірландії 10 грудня затвердила законопроект зі скорочення бюджетних витрат, в рамках якого передбачається урізати зарплату прем'єр-міністрові країни Брайану Коуену. Про це повідомляє Agence France-Presse.
За даними The Wall Street Journal, зарплата Коуена зменшиться на 14 тис. євро до 214 тис. за рік. Міністри країни також отримуватимуть на 10 тис. менше. Згідно із законопроектом, зарплата членів уряду, а також пенсії колишніх державних службовців будуть урізані на 12%, якщо вони перевищують 60 тис.
Законопроект передбачає і скорочення мінімальної зарплати на 1 євро до 7,65 євро. За попередніми оцінками, це торкнеться 52 тис. осіб.
За проект проголосували 79 осіб, проти - 74. Тепер він буде направлений до Сенату, верхньої палати парламенту.
Уряд Ірландії планує провести цілу низку заходів зі скорочення витрат, аби за наступні чотири роки зменшити дефіцит бюджету на 15 млрд євро. Крім того, уряд виступає за підвищення прибуткового податку і податку з продажів.
Криза в Ірландії загострилась у листопаді поточного року. Спочатку уряд країни заявляв, що Ірландія впорається з нею самостійно, проте потім погодилась прийняти допомогу в ЄС і МВФ. В кінці листопада було прийнято рішення про виділення Ірландії кредиту розміром 85 млрд євро.
9 грудня міжнародне агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги Ірландії із зобов'язань в національній та іноземній валюті на три рівні - з "А+" до "BBB+". В кінці осені рейтинг країни був знижений з "АА-" до "А" і агентства Standard & Poor’s. За шкалою Moody’s в Ірландії рейтинг "Аа2".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас