У Києві будуть парковки, як у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві будуть парковки, як у Європі

Казна та Політика
317
Водіїв із інших міст виганяти з Києва мерія не збирається. Але їм запропонують припаркуватися на в'їзді до міста.
Мерія не збирається забороняти в'їзд до Києва автомобілям з іногородніми номерами, запевнила "Столицю.Главред" заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Ірина Догадаєва. Вона спростовує інформацію, яку розповсюдили сьогодні ЗМІ, ніби по Києву зможуть пересуватися лише автомобілі зі столичними номерами, а всім іншим доведеться паркуватися на в'їзді до міста і далі пересуватися на громадському транспорті.
"Я, чесно кажучи, була вражена такою інтерпретацією. Ніхто нікого не може змуситипаркуватися. Це суперечитьвсім сьогоднішнім законам" - сказала Догадаєва.
Насправді йдеться про "перехоплюючі" паркінги на околицях Києва, де як столичні, так і іногородні водії зможуть залишити свої автомобілі, аби розвантажити дороги міста. Мерія планує розробити вигідні для водіїв програми із продажу абонементних талонів, які забезпечать знижку на паркування і проїзд у громадському транспорті. Перед запровадженням експерименту серед водіїв проводитимуть роз'яснювальні роботи. "Цей варіант повинен особливо зацікавити тих водіїв, які не хочуть годинами простоювати у заторах, витрачати гроші на бензин, а також тих, хто погано знає місто", - вважає заступник директора КП "Київтранспарксервіс".
Така практика досить поширена у європейських містах. У Хельсінкі, Відні і крупних містах Німеччини водії залишають машини на околицях, а далі пересуваються по місту на громадському транспорті.
"Якщо ви знаєте, на Заході люди в основному живуть в передмісті, а працюють в центрі міста. Для того, щоб не завантажувати місто великим потоком машин, автомобілістам пропонуються великі перехоплюючі станції для машин. Особливо це популярно в історичних містах із маленькими вуличками", - говорить Догадаєва.
До речі, розпорядження столичної адміністрації з приводу проектування і будівництва багатоповерхових паркінгів було видане ще мером Черновецьким в березні цього року. Тоді пропонувалося виділити під паркінги 23 земляних ділянки. Проте проект вирішення Київради про землевідведення до цих пір не готовий, і, відповідно, ділянки до цих пір не виділені.
Нагадаємо, в січні 2009 року Київрада ввела платний в'їзд на територію столиці для транзитного транспорту. Але через три місяці на вимогу прокуратури м. Києва збір був скасований, оскільки порушував конституційне право громадян на свободу пересування.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас