Wikileaks: Сайт не причетний до хакерських атак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikileaks: Сайт не причетний до хакерських атак

453
Представники Wikileaks стверджують, що не пов'язані із кібератаками, організованими хакерами на сайти кількох найбільших компаній і організацій, що перешкоджають роботі ресурсу.
Представники інтернет-ресурсу говорять, що не контактують із групою анонімних хакерів і не знають її плани. "Атаки відображають громадську реакцію на дії сайтів, що стали їх цілями", - заявив представник Wikileaks Крістін Храфнссон.
Хакери розгорнули широкомасштабну кампанію в Інтернеті проти організацій і фірм, що перешкоджають, на їх думку, роботі Wikileaks, після того, як засновник сайту Джуліан Ассанж був узятий під варту, передає РИА Новости.
Жертвами розподілених мережевих атак вже стали: сайт шведської прокуратури, яка ініціювала переслідування Ассанжа за звинуваченням у сексуальних домаганнях; інтернет-ресурс платіжного сервісу PayPal, що припинив обслуговування аккаунта, використовуваного для прийому пожертвувань на користь Wikileaks (в середу PayPal дозволив вивести з рахунку накопичені там кошти); сайт фінансового сервісу швейцарської поштової служби Postfinance, що заморозив рахунки Ассанжа.
Крім того, кібернападам піддалися сайти міжнародних платіжних систем MasterCard і Visa - в результаті атак доступ до їх інтернет-сторінок був утруднений. Ці компанії, як і PayPal, припинили приймати призначені для користувача пожертвування для Wikileaks.
Як повідомлялося раніше, сьогодні поліція Нідерландів заарештувала за підозрою в участі в кібератаках на сайти MasterCard і PayPal 16-річного підлітка.
Водночас група хакерів, що іменують себе "Анонімами", вчора заявили, що не зупинять свої напади на знак протесту проти закриття рахунків інтернет-ресурсу Wikileaks.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас