Колесников буде робити дороги, пам'ятаючи, що "жадібний платить двічі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников буде робити дороги, пам'ятаючи, що "жадібний платить двічі"

Казна та Політика
2110
Вже наприкінці січня 2011 року буде підготовлена перша частина Концепції автомобільних доріг. Як повідомили у Міністерстві інфраструктури (колишнє Міністерство транспорту і зв'язку), про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесников.
На його думку, найважливіша інфраструктурна складова - автомобільні дороги. При цьому побудувати якісно, швидко і з найменшим ризиком розкрадання дозволить залучення провідних європейських компаній.
"Дороги - це дороге, але необхідне задоволення. Для всіх українських ямкових ремонтів підходить хороше прислів'я "скупий платить двічі". Тому дороги мають бути побудовані. Ми залучатимемо провідні інститути, фахівців із проектування і контролю якості з України, Німеччини, Франції, Італії, США", - сказав він.
По-друге, за словами Б.Колесникова, потрібно відібрати ті компанії, які цінують свою репутацію: тобто, має бути конкуренція. "Третя умова: потрібно сьогодні використовувати сучасні технології, починати дорогу з біополотна, яке, як у всьому світі, викладається на піщану основу. Це дозволяє в майбутньому не мати ямок і не "списувати" кошти на ямковий ремонт", - сказав він.
Навколо міст-мільйонників будуть побудовані кільцеві дороги - за принципом МКАД в Росії. "До Євро-2012 ми зробимо все, що можливо. В першу чергу, Київ повинен мати нове кільце", - сказав віце-прем'єр-міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас