Уряд має намір списати Севастополю 44-мільйонний борг за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд має намір списати Севастополю 44-мільйонний борг за газ

Енергетика
334
Перший заступник голови СМДА Сергій Живодуєв заявив, що уряд України спише Севастополю 44-мільйонний борг за газ.
"Якщо рахувати за весь період - із січня по листопад цього року, то в міста по лінії "Севтеплоенерго" є велика заборгованість по газу. Ми ведемо переговори. І сьогодні я із стовідсотковою упевненістю можу сказати, що 44 мільйони гривень заборгованості Севастополя будуть списані по різниці тарифів. І уряд зараз цим займається, - сказав Живодуєв.
При цьому він зазначив, що восени севастопольці досить непогано розраховуються за газ. У листопаді оплата склала 64%. З початку опалювального сезону - 48%.
Чиновник підкреслив, що своєчасна оплата жителів міста за газ дозволяє забезпечити місту так звані газові ліміти і одночасно уникнути (за несплату) обмежень в постачаннях газу з боку постачальника "Чорноморнафтогазу".
"І коли, як повідомляє "Тепломережа", в листопаді за опалення жителі Севастополя розрахувалися на 87%, то це дає нам можливість розрахуватися за газ і отримати ліміт. Сьогодні у нас є ліміти і для ТЕЦ, і для "Тепломережі", по суті, для всіх наших споживачів газу. Ситуація в цьому напрямі - робоча і спокійна" - сказав Живодуєв.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас