Азаров доручив членам уряду розпочати процес ліквідації і реорганізації міністерств та відомств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив членам уряду розпочати процес ліквідації і реорганізації міністерств та відомств

Казна та Політика
764
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив членам уряду негайно розпочати процес ліквідації і реорганізації міністерств та відомств, вжити належних заходів щодо скорочення чисельності апаратів секретаріату Кабінету міністрів, міністерств та відомств. Про це він заявив в ході першого організаційного засідання нового складу Кабінету міністрів, сформованого на виконання указу Президента України "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".
Глава уряду підкреслив, що мета адміністративної реформи - якісно підвищити ефективність державного управління, взаємодії центральних органів виконавчої влади, а на другому етапі - місцевих адміністрацій.
Відзначимо, своїм указом Президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів забезпечити в процесі ліквідації, реорганізації центральних органів виконавчої влади скорочення чисельності державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади, не менше, ніж на 30%; подати у двомісячний строк проекти положень про центральні органи виконавчої влади; вжити заходів щодо ліквідації урядових органів в системі центральних органів виконавчої влади; опрацювати питання оптимізації механізму реалізації державної політики на місцевому рівні, в тому числі щодо функціонування територіальних органів центральних органів виконавчої влади.
Крім того, уряд забов'язаний вжити заходів щодо скорочення штатної чисельності працівників Секретаріату Кабінету міністрів України не менше, ніж на 50%; вирішити в установленому порядку питання щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі;
Уряд також має здійснити у місячний строк заходи щодо створення державного господарського об'єднання "Укроборонекспорт" з державних підприємств, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами; подати у двомісячний строк в установленому порядку пропозиції про внесення змін до актів законодавства, що випливають із цього указу; привести в місячний строк свої рішення у відповідність із цим указом.
Нагадаємо, Президент ліквідовував 6 державних установ, перейменував 2 відомства, створив і реорганізував 17 державних служб В.Янукович також встановив нову схему організації центральних органів виконавчої влади. У новому Кабінеті міністрів колишні посади зберегли 6 міністрів. Зокрема, реорганізації не піддалися 6 міністерств, відповідно і не було указів про звільнення міністра юстиції Олександра Лавриновича, міністра оборони Михайла Єжеля, міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, міністра охорони здоров'я Зиновія Митника, міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і міністра фінансів Федора Ярошенка.
Крім того, Президент перепризначив 10 членів Кабміну. Зокрема, В.Янукович призначив Андрія Клюєва першим віце-прем'єром - міністром економічного розвитку і торгівлі, Бориса Колеснікова віце-прем'єр-міністром України - міністром інфраструктури, Сергія Тігіпка віце-прем'єр-міністром України - міністром соціальної політики, Віктора Тихонова віце-прем'єр-міністром України - міністром регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України.
Також В.Янукович своїми указами призначив Миколу Злочевського міністром екології і природних ресурсів України, Дмитра Табачника - міністром освіти і науки, молоді і спорту України, Михайла Куліняка міністром культури України, Віктора Балогу - міністром надзвичайних ситуацій України, Юрія Бойка - міністром енергетики і вугільної промисловості України, Миколу Присяжнюка - міністром аграрної політики і продовольства України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас