КМДА до кінця року має намір знайти "нові підходи" для співпраці з АК "Київенерго", не розриваючи договору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА до кінця року має намір знайти "нові підходи" для співпраці з АК "Київенерго", не розриваючи договору

Енергетика
154
Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір знайти нові підходи для співпраці з АК "Київенерго", не розриваючи договору до кінця року. Про це журналістам заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Питання розірвання договору з АК "Київенерго" є питанням юридичним і його необхідно розглядати, але ми сподіваємося, що наша комісія, яка створена з "Київенерго", вийде на розуміння і ми подамо до кінця року більш прийнятне рішення, ніж розірвання договору, тому що це енергетична безпека міста, це опалювальний сезон, і тому взяти і розірвати (договір) неможливо .... Треба знаходити прийнятні рішення для взаємодії в подальшому", - зазначив Р.Крамаренко.
За його словами, до "Київенерго" на сьогодні є низка питань, на які найближчим часом повинні бути дані відповіді. Одним з таких питань є те, що на сьогодні близько 1 млрд грн населення платить за теплоносії. "Так, ми знаємо, що тарифи встановлені на рівні 50% від економічно обґрунтованих, але 50% які платить населення, це 102%, жодної копійки не перераховується за газ, тому місто, виходить, розраховується за газ, який АК "Київенерго" отримує для населення, а куди ці гроші діваються. Зрозуміло, що є й інші витрати, але чомусь інші витрати оплачуються на 100%, а енергоносії не оплачуються взагалі", - заявив Р.Крамаренко. Саме через такий підхід, на думку чиновника, і виникло зниження тиску газу і "кияни недоотримали ці гроші".
У той же час, перейти на альтернативний варіант опалення київських квартир на сьогоднішній день проблематично, оскільки сьогодні в столиці не отримують тепло мешканці 1 тис. будинків "і одномоментно перевести їх на інші джерела постачання неможливо".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас