Мінпаленерго дали рік на розробку Ядерного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаленерго дали рік на розробку Ядерного кодексу

Енергетика
143
Кабінет міністрів доручив Міністерству палива та енергетики до 1 грудня 2011 року розробити проект Ядерного кодексу. Про це говориться у розпорядженні уряду №2208 від 8 грудня, яким затверджується концепція Ядерного кодексу.
Мета концепції - визначення шляхів розробки погодженого проекту кодексу, в якому систематизуються правові норми, які регулюють відносини у сфері використання ядерної енергії.
За концепцією, проект Ядерного кодексу планується розробити як єдиний законодавчий акт, який замінить собою закони "Про використання ядерної енергії і радіаційної безпеки", "Про поводження із радіоактивними відходами", "Про видобуток і переробку уранових руд", "Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання", "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії", "Про фізичний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання" та інші.
Нагадаємо, 27 жовтня компанія "ТВЕЛ" (Росія) і державний концерн "Ядерне паливо" підписали угоду про створення в Україні спільного підприємства для виробництва ядерного палива для реакторних установок ВВЕР-1000 за російськими технологіями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас