Чорнобиль можуть знову забудувати і заселити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорнобиль можуть знову забудувати і заселити

Енергетика
1644
В Україні планують переглянути рівень радіоактивного забруднення на територіях, віднесених до Чорнобильської зони, і зменшити її.
Про це повідомив голова Національної комісії із радіаційного захисту населення України при Верховній Раді України, народний депутат Володимир Скубенко під час круглого столу у Києві.
За його словами, виміри радіаційного рівня в окремих населених пунктах доки не відповідають тому рівню, за яким вони були віднесені до IV категорії. Тому, за дорученням Президента України Віктора Януковича, буде створена дорожня карта, за якою здійснюватимуться нові виміри радіації.
"Йдеться не про зміну якихось пільг або виплати постраждалим, а про зміну статусу територій, можливість розвитку і оздоровлення цих територій. 25 років ми працювали лише на ліквідацію наслідків. Тепер настав час будувати", - сказав Скубенко.
Нагадаємо, в результаті аварії із сільськогосподарського користування було виведено близько 5 млн га земель, довкола АЕС створена 30-кілометрова зона відчуження, знищені і поховані (закопані важкою технікою) сотні дрібних населених пунктів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас