Fitch знизило рейтинг Ірландії на три сходинки - з А+ до ВВВ+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Ірландії на три сходинки - з А+ до ВВВ+

Казна та Політика
251
Міжнародне агентство Fitch Ratings переглянуло довгостроковий кредитний рейтинг Ірландії, знизивши його на три рівні - з А+ до ВВВ+, привласнивши йому "стабільний" прогноз. При цьому, аналітики також знизили короткостроковий рейтинг країни в іноземній валюті з F1 до F2, повідомляється у черговому релізі Fitch.
Рейтинги нот Національного агентства із управління активами (NAMA) республіки також були знижені.
Зниження рейтингів Ірландії обумовлено додатковими витратами уряду країни на модернізацію і підтримку фінансової системи, зниженням обсягу інвестицій на тлі скорочення фінансової гнучкості, а також невизначеністю подальшого економічного розвитку республіки.
Поточний стан і подальший розвиток фінансової кризи несуть серйозні погрози для Ірландії, вважають в агентстві.
Наприкінці листопада країни Європейського союзу і представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалили надання Ірландії кредиту у розмірі 85 млрд євро для порятунку банківської системи країни під середню відсоткову ставку 5,8%. Раніше офіційний Дублін представив 4-річний план скорочення бюджетного дефіциту до обумовлених Маастріхтськими угодами 3% ВВП. Таким чином, влада розраховує знизити показник до 9,1% від ВВП в 2011 році до 7% - в 2012 році, до 5,5% - в 2013 році і до 2,8% від ВВП - в 2014 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас