Міністерство фінансів Росії чекає падіння нафтових цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів Росії чекає падіння нафтових цін

Енергетика
290
За оцінками міністра фінансів Олексія Кудріна, протягом найближчих трьох років ціна на нафту знизиться до 60 доларів за барель. Таку точку зору він висловив сьогодні, виступаючи у Рахунковій палаті, передає РИА РБК.
На думку Кудріна, на вказаному рівні ціна на нафту може протриматися протягом півроку. Висока ціна на нафту, більше 75 доларів за барель, спостерігалася всього два роки і не варто розраховувати на те, що ціни протримаються на такому рівні надалі, зазначив він.
В цілому нафтогазовий сектор до 2020 року відіграватиме для російського бюджету меншу роль. Його частка в доходах країни знизиться до 13% ВВП з 17% в 2009 році. Обсяг видобутку зменшується і, за прогнозами, найближчими роками або не зростатиме, або зростання буде незначним, пояснив Кудрін.
Сьогоднішній ринковий тренд доки йде врозріз із думкою міністра фінансів. Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі зросли в середньому на 1,3%. За підсумками торгів ціна найбільш активного з операцій ф'ючерсу (травень) склала 46,79 (+0,58) тис. єн за кілолітр (приблизно 88,58 дол. за барель).
Станом на 11.55 мск барель нафти марки Brent коштував 91,62 дол., що на 0,94% вище за ціну останньої операції попереднього дня. Позитивна динаміка пов'язана із ослабленням курсу долара. Крім того, на ринки Азії повернувся оптимізм завдяки чеканням вищого вжитку в США після продовження податкових пільг.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас