У Харкові відкрили єдине вікно для підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові відкрили єдине вікно для підприємців

Казна та Політика
736
У Харкові відразу після прийняття Податкового кодексу почали рятувати підприємців. У бізнес спробують заманити новачків, спростивши легалізацію своєї справи. Дозвільну процедуру пообіцяли скоротити до мінімуму - 10 днів, а деяким взагалі повірять на слово і дадуть дозвіл заочно, без десятка перевірок.
У Харкові Центр видачі дозвільних документів на Чернишевського, 26 почав свою роботу ще в 2006 році, але раніше, говорять підприємці, терміни затягувалися: з першого разу не виходило здати документи, та і розглядали всі папери інколи по місяцю. Ще в квітні в Законі "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" заклали принцип "мовчазної згоди", тоді ж в багатьох містах України спрощена система запрацювала. "Раніше потрібно було подати документи, діждатися, аби тебе перевірили. А сьогодні діє принцип мовчазної згоди.
Протягом 10 днів вони (представники інстанцій і служб) повинні прийти і перевірити. Якщо не з'явилися - то це мовчазна згода. Значить, можна починати роботу", - пояснив заслужений економіст України Леонід Рубаненко. Дозвіл на ігровий бізнес в Центрі видаватимуть фахівці 21 інстанції, головна в Центрі - дочка нардепа від ПР Тетяна Чечетова-Терашвілі. За її словами, в Центрі вже найближчим часом стане більше держадміністраторів (посередники між підприємцями та інстанціями), для "підприємницького вікна" віддадуть цілий поверх.
Кожен рік до центру звертається близько 30 000 підприємців. Але, як виявилось, багато підприємців навіть не знають про існування такого центру. Як розповіли "Сегодня" бізнесмени на умовах анонімності, отримували дозволи вони і без вікна, оббиваючи пороги інстанцій самі, при цьому не забуваючи платити "винагороду" за вдале рішення питання. Викладати доводилося 2-5 тисяч гривень. Але, як виявилось, аби почати свій бізнес в Харкові "без претензій", потрібно витратити вдесятеро більше грошей. Так, наприклад, аби отримати контейнер на ринках міста, потрібно заплатити від 5 до 10 тисяч "добродійних" гривень. Якщо у підприємця є бажання якось по-іншому обладнати кіоск, наприклад, встановити додаткове освітлення, з гаманця доведеться дістати 300-1000 гривень. "Якщо робота стосується кафе, перукарні і ви захочете переобладнати приміщення, потрібно витратити 20 тисяч гривень, при цьому зробивши план реконструкції приміщення, і пройти через сесію міськради", - говорить підприємець Володимир.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас