У Німеччині пропонують створити фінансову поліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині пропонують створити фінансову поліцію

Казна та Політика
311
У Німеччині має бути створена незалежна федеральна фінансова поліція. Як повідомляє в середу, 8 грудня, агентство AFP, з такою ініціативою виступив голова профспілки поліції ФРН (GdP) Бернхард Вітхаут.
На його думку, існування численних інстанцій, а також недостатня координація дій обмежують можливості активної протидії зростаючій злочинності в сфері економіки, а також контрабанді. "Митні пости, контрольні інстанції, прикордонні служби, а також фінансові органи варто об'єднати з метою більш активної боротьби з криміналітетом", - підкреслив голова профспілки.
Агентство dpa виділяє слова Вітхаута про необхідність об'єднати зусилля спецслужб, які протидіють тероризму, та відомств, що борються з організованою злочинністю. В даний час відповідальність за ці сфери несуть п'ять міністерств, нагадав профспілковий лідер. Він високо оцінив зусилля, спрямовані на поліпшення контролю за повітряними вантажними перевезеннями.
Додаткові заходи були прийняті після нещодавніх інцидентів з поштовими відправленнями, начинені вибухівкою. Тепер треба впритул зайнятися і морськими перевезеннями, вважає Бернхард Вітхаут. У той же час він скептично оцінив пропозицію залучити до цього бундесвер. "За забезпечення безпеки відповідає поліція. Танки і підводні човни тут навряд чи допоможуть", - вважає голова профспілки поліції ФРН.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас