Чиновникам збільшать вік виходу на пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновникам збільшать вік виходу на пенсію

Казна та Політика
2475
Кабінет міністрів має намір запропонувати Верховній Раді обмежити максимальний розмір пенсій і збільшити вік виходу на пенсію для державних службовців, повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович. За його словами, відповідний законопроект був розглянутий і схвалений на засіданні Кабміну в середу.
"Сьогодні розглянуті і схвалені загальні підходи, які викладені в законопроекті. Він буде доопрацьований і запропонований Верховній Раді", - сказав Лавринович. Проект закону передбачає вдосконалення пенсійної системи, зниження розміру максимальних пенсій і продовження віку перебування на державній службі.
"Передбачається, щоб бажаючі могли працювати довше, щоб держслужба не писала подання на продовження служби", - сказав Лавринович. При цьому він відмовився повідомити подробиці законопроекту, зокрема щодо підвищення віку виходу на пенсію для жінок, пославшись на те, що він не є розробником документа.
Нагадаємо, Кабмін має намір внести в Раду законопроект про пенсійну реформу до 10 грудня.
За словами віце-прем'єр-міністра з економічних питань Сергія Тігіпка, цей проект закону передбачає перший етап пенсійної реформи, яку уряд хотів би здійснити ще до кінця цього року, спрямований на скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду.
У серпні Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас