Тимошенко хоче направити МВФ лист про ситуацію з RosUkrEnergo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко хоче направити МВФ лист про ситуацію з RosUkrEnergo

Казна та Політика
292
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір направити лист Міжнародному валютному фонду (МВФ) про повну аналітичну ситуацію з RosUkrEnergо. Про це вона заявила на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
Тимошенко зазначила, що лист буде адресовано всім 24 членам ради директорів МВФ і до свого листа вона додасть рішення Стокгольмського арбітражного суду й інші документи.
"Я підкреслюю, що наша політична команда і я особисто (виступаємо) за співпрацю з МВФ та за надання Україні наступного траншу, але за однієї умови: якщо МВФ до видачі наступного траншу в Україну відправить спеціальну моніторингову групу, яка розбереться з цими тіньовими операціями... І в меморандумі про співпрацю МВФ треба передбачити один пункт - добровільну відмову української влади виконувати всі перерахування державних грошей НАК "Нафтогаз України", а також передачу газу компанії RosUkrEnergo", - заявила вона і додала, що Президент України Віктор Янукович повинен розглянути її лист на засіданні антикорупційного комітету під його головуванням.
Також Тимошенко заявила, що, якщо Україна віддасть компанії RosUkrEnergo 5,4 млрд дол., то "це призведе до розбалансування державного бюджету і збільшить його дефіцит втричі".
Нагадаємо, в кінці листопада сторони підписали пакет угод щодо вирішення низки суттєвих питань взаємодії в газовій сфері. Згідно з підписаними документами на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в м. Стокгольм (Швеція) "Нафтогаз України" зробить повернення 12,1 млрд куб. м природного газу RosUkrEnergo АG.
У свою чергу RosUkrEnergo АG погасить заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" в сумі 1,7 млрд дол. і перед групою "Газпром" в сумі 810 млн дол.
Таким чином, підписання пакета угод дозволило сторонам повністю врегулювати відносини, пов'язані з поставками газу в 2008-2009 рр.
Сума судових претензій, які RosUkrEnergo оголосила в НАК "Нафтогаз України" за вилучені 11 млрд куб. м газу, становила 5,4 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас