У Криму туристів відстежуватимуть за мобільними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму туристів відстежуватимуть за мобільними

503
Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв під час прес-конференції в Києві повідомив, що сьогодні підрахунок туристів заснований на пасажиропотоках, але для точнішої інформації кількість приїжджих відстежуватимуть за допомогою мобільних операторів.
Міністр заявив, що переважно відпочивальники прибувають на поїздах - 80%, на особистих автомобілях - 11%, громадським транспортом користуються 6%, і лише 3% - авіаційним.
За словами міністра, подібна методика підрахунку потребує доопрацювання. "Це неточний спосіб. Ми плануємо вести облік туристів за допомогою операторів мобільного зв'язку. Ми вже вийшли на найбільших операторів, що працюють в Криму, аби використовувати їх інформацію для точнішого визначення потоків. Це дасть можливість не лише визначити скільки туристів в ту або іншу хвилину знаходиться на території Криму, але і сегментувати їх по тому, звідки вони прибули, активності їх пересування", - пояснив Лієв.
Крім цього буде введена методика підрахунку за основними групами товарів вжитку. "Це підакцизні товари. Хліб, у тому числі. У Радянському союзі розрахунок по хлібу був єдиним способом розрахунку". За допомогою таких методів власті сподіваються розбити приїжджих по групах платоспроможності.
Лієв підкреслив, що основним завданням вдосконалення методик підрахунку є збільшення надходжень до бюджету на 50%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас