Росія обміняла ліс на вступ до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обміняла ліс на вступ до СОТ

Казна та Політика
926
ЄС і Росія підписали меморандум про взаєморозуміння із умов приєднання Росії до СОТ. Міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна і комісар ЄС із торгівлі Карел Де Гюхт поставили свої підписи під документом у Брюсселі напередодні 26-го саміту Росія - ЄС.
Як заявив Гюхт, сторони досягли угоди зі всіх ключових двосторонніх питань, зокрема щодо експортного мита на деревину і залізничні тарифи. Джерело у російській делегації повідомило, що Росія відмовилася від підвищення експортних мит на необроблений ліс.
Тепер, коли меморандум підписаний із двома основними партнерами - ЄС і США - всі передрікають вступ Росії до СОТ наступного року. Прем'єр Володимир Путін наприкінці жовтня після переговорів із канцлером ФРН Ангелою Меркель говорив, що Росія може вступити до СОТ у 2011 р.
Одного разу, шість років тому, двосторонні переговори Росії і ЄС вже були завершені - в травні 2004 р., але за давністю років ці домовленості стали неактуальними. Самі переговори про вступ Росії до СОТ тривають вже 17 років.
Залишились ще невирішені питання у багатобічному форматі переговорів, вони стосуються сільського господарства, розповідає чиновник російської делегації із переговорів у СОТ. Зі всіма членами торговельної організації треба перепідтвердити квоти на ввезення м'яса. Ці домовленості в Росії вже були досягнуті раніше, але в 2009 р. вже закінчились. У зв'язку з тим, що Росія тепер учасниця Митного союзу, доведеться заново переписувати доповідь робочої групи про приєднання Росії до СОТ - це близько 90 нових протоколів, розповідає він.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас