Акімова: Реструктуризацію "Нафтогазу" заплановано на 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Реструктуризацію "Нафтогазу" заплановано на 2011 р.

Казна та Політика
217
Реструктуризація Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" із розділенням виробництва, розподілу і передачі має відбутись у 2011 році, заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.
"Реструктуризація "Нафтогазу", яка розділяє різні види діяльності - виробництво, розподіл і передачу, те, про що говорилося багато місяців, якщо не років, якраз повинна відбутися у 2011 році", - сказала вона на конференції в Лондоні у вівторок, присвяченій Україні і організованій The Economist у партнерстві з Фондом "Ефективне управління".
Акімова уточнила, що зараз це питання готується Міністерством палива та енергетики. Воно детально обговорювалось із представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Враховуючи наші міжнародні зобов'язання, які ми несемо перед МВФ, цей план має бути імплементований у 2011 році", - зазначила перший заступник глави адміністрації президента.
"Реструктуризувати "Нафтогаз" необхідно, аби він став прибутковим. Сподіваємося, що в подальші два роки ми зможемо вирішити цю проблему. Почнемо у 2011 році", - додала Акімова.
НАК "Нафтогаз України", найбільша компанія України, об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом із транзиту і зберігання природного газу у підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас