Українські сайти та їх користувачів перевірять на антисемітизм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські сайти та їх користувачів перевірять на антисемітизм

Казна та Політика
317
За ініціативою народного депутата Олександра Фельдмана в Україні розпочато моніторинг рейтингових інтернет-видань на предмет проявів ксенофобії, антисемітизму і насильства.
Сам Фельдман в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що боротись із проявами ксенофобії і антисемітизму в українському Інтернеті потрібно вже давно.
На його думку, недавня передвиборча кампанія дуже чітко підтвердила цю необхідність. "Ви бачили, що відбувалося в Одесі? Коментарі проти Гурвіця, що його потрібно відправити до Бабиного Яру? А що було в Харкові, коли євреїв прирівнювали до хазарів? Ми хочемо це зупинити. Подаватимемо позови до суду на власників сайтів, на користувачів", - заявив Фельдман.
Він також розповів, що моніторинг проводить Інститут прав людини IHRPEX, співзасновниками якої є зокрема він і Аманда Пол, аналітик брюссельського Європейського політичного центру.
Також Фельдман підкреслив, під час моніторингу обіцяють "не удаватися до крайнощів". Він розповів, що йде мова про констатацію не лише національних або релігійних образ. Депутат також виступає категорично проти приниження безпритульних, бідних, навіть проти образливих коментарів футбольних фанів.
Фельдман закликав власників інтернет-сторінок блокувати також поширення дитячої порнографії і сцен насильства. Власники сайтів, на переконання депутата, повинні надати доступ до адрес користувачів, аби дозволити прокуратурі проводити розслідування відносно образливих публікацій.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас