У Януковича накупили дорогих машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Януковича накупили дорогих машин

Казна та Політика
5317
Попри заборону Кабміну на придбання дорогих автомобілів, значні закупівлі представницьких машин здійснило Державне управління справами при президентові Вікторі Януковичі.
За даними "Вісника державних закупівель", 29 листопада Держуправління справами купило шість автомобілів загальною вартістю 2,4 млн грн. З них чотири авто куплено у компанії "Джерман Моторз" (офіційного дилера фірми Volkswagen AG) на суму 1,622 млн грн.
Ще два авто по 786 тис. грн. Державному управлінню справами продала фірма "Атлант-м Лепсе". Ця компанія також займається реалізацією автомобілів Volkswagen.
Таким чином, вартість кожної машини, купленої у "Джерман Моторз", складала 405 тис. грн., а в "Атланта-м Лепсе" - 393 тис. грн. В оголошенні про проведення закупівлі, розміщеному у Віснику державних закупівель, не вказано, які саме моделі автомобілів Volkswagen придбані для президентського VIP-автопарку.
Нагадаємо, нещодавно автобаза Державного управління справами купила в ЗАТ "Прага Авто" 40 легкових автомобілів. Держуправління купило 20 автомобілів класу "В" і 20 машин класу "Д". Суми двох договорів складають відповідно 3,496 млн грн. і 4,518 млн грн. До цього президентська автобаза купила три машини "Тойота Секвойя" в комплектації "швидка допомога" по 130 тис. євро.
Представницькі авто поповнили і парк держпідприємства Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Як вказано у Віснику державних закупівель, 1 грудня адміністрація аеропорту купила 9 легкових автомобілів у компанії "Автосаміт ЛТД" на суму 2,197 млн грн.
Таким чином, кожен автомобіль обійшовся "Борисполю" у 244 тис. грн. У компанії "Автосаміт ЛТД", яка займається реалізацією продукції під брендом "Тойота", за таку суму можна придбати моделі "Тойота Камрі".
Про плани купити п'ять автомобілів "Представницького класу" заявила і державна адміністрація залізничного транспорту. Яку саме марку і модель автомашин хочуть обрати залізничники - в оголошенні не вказано.
Крім того, новинку ринку - позашляховик Hyundai іх35, який дилери продають за суму від 26 тис. дол. до 39 тис. дол., 29 листопада придбала акціонерна компанія "Київгаз".
Нагадаємо, у листопаді гендиректор Дніпропетровського регіонального центру стандартизації Олександр Турчин був звільнений із посади. Чиновник підозрювався у нецільовому використанні бюджетних коштів на покупку автомобіля "Лексус".
Раніше прем'єр Микола Азаров заборонив чиновникам купувати дорогі автомобілі.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас