Центробанк Зімбабве звільнить три чверті співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Зімбабве звільнить три чверті співробітників

Казна та Політика
256
Центробанк Зімбабве для економії коштів звільнить 1 600 працівників, або три чверті всього персоналу. Про це повідомляє AFP із посиланням на повідомлення у місцевих ЗМІ.
За словами голови зімбабвійського Центробанку Гідеона Гоно, в організації буде збережено лише 530 робочих місць. Гоно додав, що більшість співробітників ЦБ, яким загрожує звільнення, пропрацювали тут більше 30 років.
За рахунок скорочень ЦБ Зімбабве має намір зменшити власний борг, який, за даними Гоно, зараз складає 1,2 млрд доларів. Голова ЦБ додав, що основну частину заборгованості складає борг уряду країни.
В березні поточного року Міжнародний валютний фонд (МВФ) повідомив, що Центробанку Зімбабве потрібно змінити керівництво, істотно зменшити бюджет і зосередитися на підтримці місцевої валюти - зімбабвійського долара. Торік у ЗМІ вже з'являлися чутки про те, що міжнародні фінансові інститути погодились відновити підтримку країни, що серйозно постраждала від кризи, лише в разі відставки Гоно.
За той час, поки Гоно управляє Центробанком (з 2003-го), річна інфляція у Зімбабве стала рекордною у світі: у 2008 р. вона перевищила 231 млн відсотків. У жовтні 2009-го Гоно удостоївся Антинобелівської премії за видатні досягнення у сфері математики. Премію Гоно отримав за введення в обіг банкнот номіналом від 1 зімбабвийского цента до 100 трлн місцевих доларів, чим надав зімбабвійцям унікальну можливість регулярно практикуватися у математиці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас