Китайці встановили рекорд із кількості IPO у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці встановили рекорд із кількості IPO у США

Фондовий ринок
439
Китайські компанії в поточному році встановили рекорд із проведення IPO (первинних розміщень акцій) на біржах США. З початку року фірми із Китаю провели 39 IPO в Нью-Йорку, підрахувало агентство Bloomberg. У передкризовому 2007 році аналогічний показник склав 37.
Тільки до кінця поточного тижня п'ять китайських компаній мають намір провести IPO у США і залучити в цілому 703 млн доларів. Серед них - відеохостинг Youku.com Inc., найбільший у Китаї продавець книг в онлайні E-Commerce China Dangdang Inc. і ще три інших.
Як вважають учасники ринку, китайські корпорації стають основним двигуном зростання американського ринку IPO. Це відбувається через те, що інвестори зацікавлені в ринках, що розвиваються, і готові вкладати в них гроші.
Що стосується світового ринку IPO в цілому, то в 2010 році він зміцнюється після кризи. Так, в першій половині року активність на ринку IPO стала максимальною з 2007 року, а загальний обсяг операцій наблизився до 94 млрд доларів. Роком раніше в січні - червні аналогічний показник склав всього 13 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас