Лукашенку набридло кожен Новий рік "кайлувати у Москві за ложку дьогтю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенку набридло кожен Новий рік "кайлувати у Москві за ложку дьогтю"

Казна та Політика
832
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про необхідність створення протягом нової п'ятирічки "економіки безпеки". Як повідомили у прес-службі Президента Білорусі, про це О.Лукашенко заявив напередодні під час свого виступу на Загальнобілоруському народному зібранні.
"Нам потрібно створювати економіку, економіку, якщо хочете, безпеки. А безпека в тому, якщо у нас буде своя сировина. Але хіба це нормально, що ми кожного разу під Новий рік... У людей свято, а у нас - від Президента до керівника департаменту, всіх міністерств, "кайлуємо" в Москві або ще десь, випрошуючи ложку дьогтю або барель нафти, або кубометр газу? Це ненормально. Тому сьогодні поставлено завдання, і ви бачите, що вона реалізовується", - сказав О.Лукашенко.
За його словами, практика підвищення цін на енергоносії Росією для Білорусі є ненормальною. "Це ненормально: за п'ятирічку в 4 рази підвищилась ціна на газ. Яка конкуренція на спільному ринку, у тому числі на російському? Я скільки разів говорив: дорогі мої, якщо ви ввели обмежувальні заходи на постачання нашої продукції до Росії, ви не лише нас ударили. Ви ударили себе. Тому що наша економіка, наші підприємства дають підприємствам Росії роботу, де працює до 15 мільйонів росіян (ми звідти беремо сировину і комплектуючі). Ви нас рубаєте, ви рубаєте цих людей. Друге. Якщо ми не працюємо на вашому ринку, то ми не заробимо грошей для того, щоб сплатити вам за нафту і за газ", - додав він.
При цьому О.Лукашенко підкреслив, що Білорусь займає на газовому ринку Росії третє місце "після Європи і України". "Це теж треба розуміти. Тому давайте разом кооперуватися, давайте працювати! І говорячи про Росію, адже питання не в особистому, що "ось, Лукашенко такий, ось він конфліктний, такий-сякий". Ні, питання не в цьому. Питання лише в економіці", - підкреслив білоруський Президент.
"Я готовий терпіти все: бруд, що завгодно заради своєї країни, заради людей. Але я не можу погодитися, коли мені під Новий рік в два рази підвищують ціни. Як тоді будувати державу для народу? Треба від цієї практики відходити. Ми готові до цього, і ми готові були завжди. Нам завжди було непросто співпрацювати з новою Росією, але іншої немає. Це і наша Росія, там живуть російські люди, наші люди, і ми готові з ними працювати. Але ми ніколи ні від кого не потерпимо, поки я Президент, аби нас штовхали, аби нам "били в морду". Цього ніколи не буде, для цього вам треба обрати іншого Президента. І я боротимуся за свою країну, чого б мені це не коштувало", - заявив О.Лукашенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас