Тігіпко: У 2011 році Україна дотисне ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: У 2011 році Україна дотисне ЄС

Казна та Політика
683
Віце-прем'єр-міністр з економічних питань та європейської інтеграції Сергій Тігіпко прогнозує підписання угод між Україною та Європейським Союзом про асоціацію, зону вільної торгівлі та безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян у 2011 році. Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV.
"Наступного року ми вже побачимо Україну, яка буде мати угоду про асоціацію з Європейським Союзом, ми будемо мати зону вільної торгівлі з Європейським Союзом... і на наступний рік ми будемо мати безвізовий режим на короткострокові поїздки до Європи для українців", - сказав Тігіпко.
Точніших прогнозів він не дав.
Як повідомляло агентство, 22 листопада Україна і ЄС домовилися про план дій, які Україна має виконати для запровадження безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян.
У листопаді за результатами 14 саміту "Україна - ЄС" у Брюсселі (Бельгія) сторони обопільно висловили надію на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі в 2011 році.
Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду в березні 2007 року і переговори про створення зони вільної торгівлі в лютому 2008 року.
У вересні 2008 року Україна та ЄС домовилися про укладення нової посиленої угоди на принципах асоціації, яка включатиме створення зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас