Обама погодився зберегти податкові пільги для багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама погодився зберегти податкові пільги для багатих

Казна та Політика
471
Президент США Барак Обама оголосив про згоду піти на компроміс з Республіканською партією і продовжити термін дії податкових пільг для заможних громадян. Як повідомляє CNN, пільги для фізичних осіб, запроваджені адміністрацією Джорджа Буша, будуть надаватися протягом ще двох років (термін їх дії закінчувався в 2011 році).
Крім того, ще на 13 місяців продовжено дію існуючої схеми виплат допомоги з безробіття. Також повідомляється, що протягом року будуть знижені на два відсоткові пункти податки на заробітну плату.
Як пояснив Обама під час прес-конференції, присвяченій угоді, компроміс був досягнутий після тривалих переговорів між президентською адміністрацією, мінфіном і конгресменами від обох партій. Президент підкреслив, що всім сторонам довелося піти на поступки.
Раніше Обама виступав за скасування пільг для американців, чиї доходи перевищують 200 тисяч доларів на рік на людину або 250 тисяч на родину. Однак згодом погодився зберегти їх, оскільки дійшов до висновку, що це єдиний спосіб продовжити дію пільг і для менш забезпечених громадян.
Як повідомлялося, збереження пільг, за підрахунками Конгресу, обійдеться бюджету США в п'ять трильйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас