Газ для RUE ще не оформляли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ для RUE ще не оформляли

Енергетика
156
НАК "Нафтогаз України" доки не подавала документи до митних органів про оформлення газу на користь компанії "РосУкрЕнерго АГ" в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду.
Про це УНІАН повідомив голова Державної митної служби Ігор Калетник.
"Поки не подавала (документи) на оформлення НАК "Нафтогаз", - сказав він.
Калетник нагадав, що постановою від 15 листопада ц.р. Кабінет міністрів врегулював питання розмитнення газу, що знаходиться у підземних газових сховищах НАК "Нафтогаз України" на користь RosUkrEnergo.
"Є постанова Кабміну. Зараз ми працюємо над цим", - зазначив глава Держмитслужби.
Як повідомляв УНІАН, згідно із постановою Кабміну №1061 від 15 листопада 2010 року митне оформлення газу на користь RosUkrEnergo відбуватиметься на підставі копії зовнішньоекономічного договору (контракту), копії договору (контракту) на зберігання газу у ПСГ, копії рішення Стокгольмського арбітражу і рішень Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня ц.р і Апеляційного суду Києва від 17 вересня ц.р., які підтверджують зобов'язання НАК "Нафтогаз України" перед RosUkrEnergo за газ.
За інформацією Міністерства палива та енергетики України, згідно із пакетом домовленостей між НАК “Нафтогаз України” і компанією "РосУкрЕнерго АГ", передача 12,1 млрд. куб. м газу відбуватиметься поетапно, що дозволить зберегти газовий баланс України і не допустити виникнення будь-яких непередбачених подій при проведенні опалювального сезону 2010-11 рр.
Повернення боргу у розмірі 1,7 млрд. дол. буде здійснено вже найближчим часом, що дозволить збалансувати фінансовий стан компанії і акумулювати необхідні об'єми газу для повернення "РосУкрЕнерго АГ" в наступні періоди.
8 червня ц.р. Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз" про незаконне розмитнення 11 млрд. куб. м газу. Суд постановив повернути газ РУЕ, а також повернути додаткові 1,1 млрд. куб. м газу як компенсацію за порушення умов контракту.
19 липня ц.р. компанія RosUkrEnergo звернулась до Шевченківського районного суду Києва із клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року.
24 листопада Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня ц.р. та Апеляційного суду Києва від 17 вересня ц.р., якими була підтверджена правомірність рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 р., відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії RosUkrEnergo (Швейцарія) 11 млрд. куб. м газу і виплатити штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд. куб. м газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас