Аналітики: ВВП України зросте на 5%, якщо країна приєднається до зони вільної торгівлі з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: ВВП України зросте на 5%, якщо країна приєднається до зони вільної торгівлі з ЄС

Казна та Політика
290
ВВП України зросте на 5%, якщо країна приєднається до зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Таку думку висловили аналітики Фонду стратегічних програм уряду Великобританії, пише Deutsche Welle.
Також аналітики прогнозують постійне збільшення заробітної плати, зниження цін на екологічні європейські продукти, вільний продаж українських товарів без оплати тарифів у Європі, заощадження мінімум 25% бюджетних коштів на громадських контрактах.
"Багато грошей і, можливо, 10 років знадобиться Україні, щоб створити, ратифікувати і потім змінити законодавство, щоб виконати угоду про зону вільної торгівлі з ЄС", - вважає експерт Фонду стратегічних програм уряду Великобританії Марк Хелієр. Він сказав, що вже багато зроблено для погодження кожної з 14 глав угоди, фахівців ЄС влаштовує і професійний рівень українських чиновників: "Ключова група дуже досвідчена, вони працювали над документами СОТ. Проблема в тому, що їх мало, а роботи - багато".
Британські експерти також говорять про майже відсутню зацікавленість українських бізнесменів у цій угоді, яку вони пов'язують з недостатньою поінформованістю. "Вважаю, що ЗМІ дуже мало повідомляють, концентруються на простих і гучних заголовках. Але для того, щоб зрозуміти, в чому насправді сенс угоди, журналісти підготовлені недостатньо", - говорить М.Хелієр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас