Медвєдєв: "Північний потік" покликаний створити нову економічну ситуацію для відносин РФ і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв: "Північний потік" покликаний створити нову економічну ситуацію для відносин РФ і ЄС

Енергетика
194
Росія, реалізуючи проект "Північний потік", прагне вивести економічні відносини з Євросоюзом на новий рівень, заявив президент РФ Дмитро Медвєдєв.
"Коли іноді "Північний потік" або "Південний потік" намагаються представити як спробу Москви "підсадити" Європу на відповідну енергетичну голку з Росії, це виглядає як нечесне і, можливо, абсолютно невиправдане маніпулювання", - завив Д.Медведєв напередодні свого візиту до Варшави.
"Це взаємовигідні й абсолютно, на мій погляд, деполітизовані в кінцевому рахунку речі", - сказав він.
"Завдання Російської Федерації полягає в тому, щоб за допомогою цього проекту ("Північний потік" - ІФ) створити нову економічну ситуацію для відносин між нашими країнами, для відносин між Росією і Євросоюзом", - сказав глава держави.
Він додав: "Якщо диверсифікація джерел енергопостачання в Європі, гарантоване постачання енергоносіїв з Росії - це політика, то тоді це політичний проект. Але я вважаю, що це той випадок, коли ми діємо у взаємному інтересі".
Він пояснив, що інтерес Росії полягає в тому, щоб продавати свій газ якомога більшій кількості споживачів, а інтерес Європи - в тому, щоб відповідні енергоносії, газ, зокрема, отримувати, переробляти, обігрівати будинки, запускати нові проекти, підприємства.
"Тут немає особливої політики в тому сенсі, що це взаємовигідна річ. Але тут є політика з урахуванням того, що це великий проект, на який потрібна політична згода багатьох держав", - сказав президент РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас