Янукович: Україна готова створювати професійну армію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна готова створювати професійну армію

Казна та Політика
294
Президент України Віктор Янукович заявляє, що наша держава готова створювати мобільну, професійну армію, оснащену сучасним озброєнням і технікою.
Про це він зазначив у своєму привітанні з нагоди 19-ої річниці Збройних Сил України, текст якого розміщений на Офіційному сайті Глави держави.
“В поточному році ми зупинили руйнування армії і досягли стабілізації. Створені умови для системного і глибокого реформування нашого війська”, - зазначив Янукович.
“За роки незалежності українська армія затвердилася як опора нашої державності і гарант національної безпеки”, - підкреслив Президент.
“Віддаю належне професіоналізму і відданості людей в погонах. Ви підтримуєте хороший рівень обороноздатності держави в умовах обмеженого фінансування і застарілого технічного забезпечення”, - сказав Янукович.
“Не можна не визнати, що всі роки незалежності держава не приділяла необхідної уваги розвитку Збройних Сил. Армія вистояла лише завдяки героїчним зусиллям рядового і офіцерського складу, а також цивільного персоналу”, - підкреслив глава держави.
Він наголосив на тому, що “сучасні виклики і загрози в системі світової безпеки вимагають нової державної політики в розвитку Збройних Сил”.
На думку Президента, важливим на шляху побудови армії нового зразка є досягнення європейського рівня соціальних стандартів для військовослужбовців, членів їх сімей і військових пенсіонерів.
“Сучасну техніку можна довірити лише високоосвіченим, якісно підготовленим фахівцям. Тому поважно підвищувати якість військової освіти і професійний рівень офіцерів”, - переконаний він.
Серед головних завдань на найближчий час Янукович назвав “ефективність управління військами, радикальні зміни в ресурсному і матеріально-технічному забезпеченні”.
Янукович попросив ветеранів Збройних Сил частіше зустрічатися з молоддю, “розповідати їм, якою ціною завойований мир і свобода для нинішніх поколінь”.
Президент виразив підтримку молодим воїнам, які роблять перші кроки на військовій службі. “Ви - майбутнє нашого війська. Це майбутнє залежить від того, наскільки упевнено ви опануєте військову науку”.
Він також привітав батьків, чиї сини і дочки служать у Збройних Силах України, і побажав всім, аби “наша армія була сильною”.
“Нехай буде міцна безпека держави. Хай буде мир, спокій і добро в Україні”, - підкреслив Янукович.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас