Експерт: Підвищення пенсійного віку не допоможе заощадити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підвищення пенсійного віку не допоможе заощадити

Казна та Політика
2761
Експерти прогнозують підвищення пенсійного віку до 65 років вже найближчим часом. Заощадити на цьому не удасться.
"Нинішня влада приймає всі рішення з неймовірною швидкістю. Без консультацій, без врахування критики. Тому підвищення пенсійного віку на вимогу МВФ можна чекати найближчими місяцями", - заявив експерт Фонду громадської безпеки Юрій Гаврилечко, передає Газета.ua.
На думку експерта, уряд не зможе заощадити на пенсіях - державний бюджет лише втратить від цього кроку.
"Єдина стаття, за якою перекривається дефіцит бюджету - кредити МВФ. Колишній уряд узяв кредит в 10 млрд. І де ці гроші? Невідомо. Цим повинні займатися Контрольно-ревізійне управління і прокуратура. Мабуть, їх проїли. Швидше за все, наступні кредити так само будуть направлені не в реальний сектор економіки, а на поточні витрати. Єдиний, хто виграє від підвищення пенсійного віку - транснаціональні корпорації. Саме їх інтереси лобіює МВФ", - заявив експерт.
Максимальна економія, яка може послідувати від підвищення пенсійного віку, - 10% від бюджету пенсійного фонду, вважає Юрій Гаврилечко.
"Витрати від цього лише зростуть. По-перше, на робочі місця людей передпенсійного віку не зможе влаштуватися молодь, а значить, молоді люди підуть у кримінал. По-друге, самі пенсії зменшаться .Аби залишитися на роботі, старше покоління погоджуватиметься на будь-яку зарплату, тобто буде певний "зарплатний демпінг". З одного боку, у них буде більший стаж в трудовій книжці, але відрахування до Пенсійного фонду менші", - стверджують у Фонді.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас