Засновник Wikileaks погрожує "інформаційною бомбою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Wikileaks погрожує "інформаційною бомбою"

Казна та Політика
1665
Засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассандж притримує деякі важливі матеріали, які він може оприлюднити, якщо щось станеться з ним або його сайтом.
Про це в інтерв'ю ВВС заявив адвокат Ассанджа Марк Стівенс.
"Проблема в тому, що на Wikileaks здійснювали кібератаки, проти нього у всьому світі застосовували цензуру, і йому потрібно себе захищати, і це те, що Wikileaks називає термоядерним пристроєм епохи Інтернету", - заявив адвокат.
Він також передбачив, що справа про зґвалтування, яку готують проти Ассанджа в Швеції, є політично мотивованою.
Стівенс висловив побоювання, що якщо Ассанджа, в якого австралійське громадянство, депортують до Швеції, його згодом вишлють до США.
Нагадаємо, раніше влада Швеції видала міжнародний ордер на арешт засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанджа, який також оприлюднив тисячі документів про подробиці військової операції США в Іраку і Афганістані. Ассанджа звинувачують у зґвалтуванні і сексуальному спокушанні.
Дві жінки звинувачують його в нападі на них в серпні цього року в Швеції. Ассандж заперечує ці звинувачення.
Як відомо, спочатку на сайті WikiLeaks були опубліковані сотні тисяч документів про війну в Іраку і Афганістані, а останньою порцією стали секретні депеші американських дипломатів. Цього разу Ассанж вирішив не публікувати всі документи відразу, а розтягнути їх публікацію на декілька років, аби інтерес до Wikileaks не падав. Більш того, на цьому тижні стало відомо, що незабаром на ньому можуть з'явитись дані про діяльність великих американських банків
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас