Лукашенко проігнорував теледебати кандидатів у президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко проігнорував теледебати кандидатів у президенти

Казна та Політика
211
Президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився від участі у передвиборчих телевізійних дебатах, у суботу, 4 грудня, в прямому ефірі. Кандидати у президенти висловили обурення тим, що чинний президент проігнорував цей захід.
Один із його суперників, лідер цивільної кампанії "Говори правду" Володимир Некляєв, на знак протесту навіть залишив телестудію, повідомляє "Інтерфакс". "Я також хотів би піти, але не діждешся", - заявив інший учасник теледебатів, Микола Статкевич. Деякі спостерігачі вважають, що в даному випадку Статкевич звертався до Лукашенка.
Президентські вибори в Білорусі мають відбутись 19 грудня. На посаду глави держави балотуються десять кандидатів. Тим часом спостерігачі від ОБСЄ досить критично оцінили організацію виборів, передає агентство KNA.
Зокрема експерти залишилися невдоволені тим, що державне телебачення приділяє майже всю увагу Олександру Лукашенку, ігноруючи інших кандидатів. Із середини листопада в Білорусі працюють 54 спостерігачі від ОБСЄ.
Євросоюз та Німеччина раніше заявили, що поліпшення відносин із Мінськом залежатиме від демократичності президентських виборів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас