У Харківській області борг із зарплати виріс до 135 млн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харківській області борг із зарплати виріс до 135 млн.

Казна та Політика
349
У листопаді борг підприємств Харківської області із зарплати виріс більш ніж на 6 млн. грн. і складає 135 млн. грн., борг зі сплати внесків до Пенсійного фонду збільшився майже на 7 млн. грн. - до 265 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляється на сайті Харківської облдержадміністрації із посиланням на заступника голови Харківської ОДА Ігоря Шурму.
Заступник губернатора зазначив, що зростання боргів із зарплати і внесків до Пенсійного фонду сталось у Боровському, Волчанському, Валковському районах, містах Харків і Куп'янськ. Він акцентував, що основною причиною зростання боргів є несплата державними і комунальними підприємствами поточних платежів.
За словами Шурми, на частку 5 підприємств припадає 54% загальної суми боргу із виплати заробітної плати і 43% боргів із внесків до Пенсійного фонду.
Серед найбільших боржників він назвав ДП "Завод ім. Малишева" (борги із зарплати 13 млн. грн., до Пенсійного фонду - 16 млн. грн.); Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка (зарплата - 23 млн. грн., ПФ - майже 11 млн. грн.); Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (зарплата -17 млн. грн., ПФ - 51 млн. грн.); ДП "Харківський електромеханічний завод" (зарплата - 5,7 млн. грн., ПФ - 5,8 млн. грн.); КП "Міськелектротранс" (зарплата - 17,7 млн. грн., ПФ - 30,1 млн. грн.).
Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін вчора на прес-конференції зазначив, що органи прокуратури підсилили нагляд за підприємствами-боржниками. Так, за його словами, у Харківській області за 11 місяців порушено 82 кримінальних справи, з яких 69 вже направлені до суду. Притягнені до відповідальності 532 посадових особи, відшкодовано більше 94 млн. грн.
Прокурор області зазначив, що його не влаштовує ситуація із виплатою боргів по зарплаті і внесків в ПФ, і запропонував публічно порушити кримінальну справу проти керівника підприємства-боржника.
В той же час губернатор області Михайло Добкін дав доручення керівникам районів області і міст обласного значення скласти реєстр підприємств, що виплачують зарплату у розмірі нижче мінімального рівня.
"З кожним керівником підприємства ми розбиратимемося публічно. Зараз в області продовжується боротьба із виплатою зарплати "в конвертах". Від цього залежить розмір надходжень до місцевих бюджетів, і, відповідно, - можливість фінансувати все те, про що просять люди", - сказав Добкін.
Як наголошувалося під час обласної селекторної наради, зарплату нижче за мінімальний рівень отримують більше 30% працівників у 8 районах області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас