Кудрін: ЧС-2018 обійдеться бюджету в 200-300 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: ЧС-2018 обійдеться бюджету в 200-300 млрд рублів

Казна та Політика
194
На проведення Чемпіонату світу в Росії в 2018 році із федерального бюджету доведеться виділити мінімум 200-300 млрд рублів, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін, повідомляє РИА "Новости".
"Попередні розрахунки показують, що це сума від 200 до 300 млрд рублів. Це найголовніші витрати, аби провести чемпіонат", - зазначив Кудрін. Він попередив, що додаткові кошти знадобляться для розвитку інфраструктури (будівництва доріг, аеропортів).
Головне навантаження на бюджет стартує з 2013 року - почнеться будівництво об'єктів в обраних містах. Для проведення чемпіонату будуть задіяні спортивні об'єкти, що нині будуються у Казані і Сочі, пообіцяв міністр.
Говорячи про приватні інвестиції, Кудрін зазначив, що їх планується направити на будівництво готелів і частини стадіонів. Свою готовність брати участь у фінансуванні будівництва вже висловив Внешэкономбанк. Глава банку Володимир Дмітрієв підкреслив, що ВЭБ розглядається як основний спонсор.
Напередодні віце-прем'єр заявив, що на ЧС-2018 витратять "значно менше" коштів, наж на проведення Олімпійських ігор в Сочі в 2014 році. Глава уряду Володимир Путін тоді зробив схожу оцінку (10 млрд доларів - більше 300 млрд рублів) і запевнив, що витрати на інфраструктуру, яка використовуватиметься на ЧС, вже закладені до бюджету 2011-2013 років. Прем'єр не виключає, що до фінансування будівництва підключиться мільярдер Роман Абрамович. Напередодні він разом із віце-прем'єром Ігорем Шуваловим брав участь в презентації російської заявки в Цюріху.
Коментуючи готовність Росії до ЧС-2018, міністр спорту, туризму і молодіжної політики Віталій Мутко підтвердив, що Росія вже веде підготовчу роботу. "Сьогодні будуються стадіони в Сочі, в Казані, в Санкт-Петербурзі. У Ярославлі реконструюється стадіон. У Москві "Спартак" приступає до будівництва, "Динамо" реконструює стадіон. Робота вже йде повним ходом", - розповів Мутко.
"Зараз необхідно прийняти законодавчі рішення, створити оргкомітет чемпіонату, погодити його з ФІФА", - пояснив міністр, підкресливши, що потрібно змінити не лише інфраструктуру, але і ставлення до футболу в Росії.
Мутко упевнений, що Росії перемогла "упевнено, переконливо".
Російська заявка виграла в другому раунді голосування після того, як вибула Великобританія. Росія набрала абсолютну більшість голосів членів Виконкому ФІФА.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас