Україна виграла справу у американських компаній на 34 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виграла справу у американських компаній на 34 млн дол

Казна та Політика
710
Міністр юстиції України Олександр Лавринович повідомив, що згідно з рішенням Арбітражного трибуналу Міжнародного центру із врегулювання інвестиційних суперечок (МЦВІС) від 1 грудня 2010 року за позовом компаній Globex International Inc. і Global Trading Resourсe Corp. (США) до держави Україна, позовні вимоги, заявлені компаніями, повністю відхилені як необґрунтовані.
Сума позовних вимог до України складала 34,8 мільйонів доларів.
У своєму позові американські компанії Globex International Inc. і Global Trading Resourсe Corp. звинувачували Україну в порушенні статей II(1), II(3) (а) -(с) і III Договору між Україною і США про заохочення і взаємний захист інвестицій від 4 березня 1994 року.
Арбітражний трибунал своїм рішенням погодився із Запереченням України, поданим на підставі Арбітражного правила 41(5) МЦВІС, у зв'язку з очевидною відсутністю обґрунтованості позовних вимог з точки зору юрисдикції МЦВІС.
Лавринович підкреслив, що Україна стала першою в історії МЦВІС стороною, що виграла інвестиційну суперечку на підставі Арбітражного правила 41(5) МЦВІС
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас