Пенсійний вік можуть підвищити в Україні і для чоловіків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний вік можуть підвищити в Україні і для чоловіків

Казна та Політика
2777
Підвищення пенсійного віку на п'ять років, тобто до 65, може торкнутися і чоловіків. Відповідна дискусія в даний час ведеться усередині команди розробників проекту пенсійної реформи.
В якості певної компенсації за підвищення пенсійного віку не виключається, наприклад, прирівняти в пенсійних питаннях до держслужбовців лікарів, вчителів і працівників культури. Обговорюється також пропозиція знизити пенсійний вік для жінок, що мають трьох і більше дітей, не дивлячись на жорстко негативне ставлення до цієї ідеї з боку Міжнародного валютного фонду.
Жінкам у віці 55 років і вище, можливо, встановлять "дуже високу", як говорять експерти, доплату до пенсії за кожен додатково відпрацьований рік. Але питання теж доки остаточно не вирішене.
За розрахунками, підвищення нормативної тривалості страхового стажу до 30-35 років торкнеться 12,1 мільйона осіб. При цьому для громадян, які не заробили навіть 15 років страхового стажу, передбачена соціальна пенсія, яку не планується підвищувати до прожиткового мінімуму для непрацездатних шляхом адресної доплати.
Нагадаємо, уряд пропонує встановити максимальний розмір пенсії на рівні 12 прожиткових мінімумів для непрацездатних - 8808 гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас